2022-03-26 Puig de ca’n Groc i serra de la Font

Itinerari: Urbanització la Font- torrentera del torrent Fondo – pas de s’Estaló – coll Cuixart – puig de ca’n Groc (559 m) – serra de la Font – urbanització la Font

Grau de dificultat🥾: Difícil, Nivell 5 (v. nivells de dificultat).

Temps aproximat de marxa efectiva⌛ : 5,5 hores. Llargada 🚶‍♀️: 8,5 km. Desnivell acumulat aproximat🔼 : 640 m. Alçada màxima ⛰ 569 m.

Aquesta ruta transcorre per les contrades de Pollença.

Les crestetes, els torrents, el terreny esquerpa, el roquissar i, els passos i passets, fan d’aquesta ruta una excursió molt completa i especial que necessita de posar esment en la feina. La recompensa és el festival de blau i roca que ens va acompanyar tot el dia i ens vestí les botes de somriures.

Pujàrem des de la Font per anar a cercar un antic camí, segurament emprant en temps de contraban, que ens guaità a la possessió de ca’n Vela i ens conduí a la torrentera que davalla del coll Cuixart i abeura el torrent Fondo.

Un cop al coll aprofitàrem per embadalir la mirada amb el castell del Rei i la meravella de blau i roca que l’envolta. Després agafarem un poc més d’alçada en direcció SW i crestejàrem fins a fer-nos amb el puig de ca’n Groc.

Per davallar ho férem en direcció SE per una altra torrentera i que ens apropà a l’esquerpa serra de la Font, entre pedres i càrritx. Un torrentet petit ens va permetre a la darrera part del recorregut retornar al punt on havíem iniciat la jornada.

Actors: Toni, Marga, Tene, Carmen, Andreu, Joan, Lina, Sebastià i jo mateixa.