2022-02-05 Morros d’en Joi i ses Solanes. Passos d’en Sanat i des Cable

Itinerari: Biniaraix- pas d’en Sanat – morro d’en Joi – pas des Cable – morro de ses Solanes (922 m) – portell de sa Costa -xaragall des Verger – Biniaraix

Grau de dificultat🥾: Difícil, Nivell 5 (v. nivells de dificultat).

Temps aproximat de marxa efectiva⌛ : 6 hores. Llargada 🚶‍♀️: 14 km. Desnivell acumulat aproximat🔼 : 1.010 m. Alçada màxima ⛰ 922 m.

Els penya-segats, les cornises, el terreny esquerpa, el roquissar i, els passos i passets, feren d’aquesta ruta una excursió molt completa i especial que ens demanà de posar esment en la feina. La recompensa fou el festival de blaus, boira i roca que ens vestí les botes de somriures.

Pujàrem per ca’l patró Lau per fer-nos amb el bosc d’en Sanat que ens dugué cap al pas que du el seu nom i ens permeté va pujar al morro d’en Joi envoltant-lo de nord a sud.

Un cop a dalt aprofitàrem la cresta i abans d’anar cap al pas des Cable anàrem a cercar el pas des Cable ens acostàrem al Crui obert (desconec el nom).Una vegada superat el pas seguirem direcció NE per fer-nos amb el morro de ses Solanes on ja arribàrem amb una boira ben espesa.

Davallàrem per la part més esquerpa ajudant-nos del xaragall des Verger que ens acostà al camí des Barranc, per concloure una jornada ben moguda.

Actors: Marilén, Jordi, Toni, Marga, Tene, Carmen, Andreu, Joan i jo mateixa.