2020-10-24 Es nas des Dimoni Gros i la serralada des Caragoler des Guix

Ruta classificada com a difícil perquè transcorre per llocs que fan necessari el coneixement exhaustiu de la grimpada, susceptible d’emprar material de seguretat per qui ho trobi necessari, a més de transcorre en alguns trams per terreny inestable i amb certa verticalitat. Nivell V

Temps aproximat de marxa efectiva: 3 h Llargada:4,1 km. Desnivell acumulat aproximat:469 m. Alçada màxima 913 m.

Recorregut d’encís al cor de la serra de Mallorca que ens duguè a veure el Dimoni de ben a prop.

La ruta és circular, s’inicia al coll de sa Bataia en direcció al Guix. Tot d’una en deixar la carretera agafàrem un tiranyet que ens dugué fins al peu des Dimoni petit. Després cercàrem l’encletxa de la paret del nas fins a fer-nos amb el collet. Tot d’una de superar-lo, just a l’esquerra, allagant el coll ja vàrem veure les primeres grapes que ens ajudaren a assolir l’objectiu. I tornàrem a sentir-nos ocells un altre dia!

En davallar continuàrem cap al SE per fer-nos amb el contrafort de la vessant obaga des Caragoler des Guix. Després d’encamallar-nos a un dels ninots des Guix prosseguírem carenant, de grimpada en grimpada cercant millor camí, amb les ales ben obertes, això sí! fins al capdamunt des Caragoler des Guix (913 m.).

A partir d’aquí la ruta ja és de davallada però no moderà l’esforç entre les esmolades roques de carst.

En assolir la Bretxa Vella i girar la mirada sembla impossible la davallada. (Aquesta davallada es pot fer menys esportiva si és necessari).

Gaudírem d’un dia excepcional d’adrenalina, roca, carst i bona gent de muntanya.

quasi the end
Ens veiem aviat !!!

Actors:

Rosa, Tene, Jordi, Andreu, Miquel, Borrull, Garrot, i jo mateixa.