2020-10-02 Ferrada des morro de sa Bombarda, covassa des penyal de na Roja i puig des Boixos

Ruta classificada com a difícil perquè transcorre per llocs que fan necessari el coneixement exhaustiu de la grimpada i fa ús de cordes i grapes, a més de transcorre en alguns trams per terreny inestable. Nivell V

Temps aproximat de marxa efectiva: 4 h Llargada: 6,5 km. Desnivell acumulat aproximat: 625 m. Alçada màxima626 m.

Recorregut d’encís que comença amb la pujada per la vessant nord del morro de sa Bombarda entre parets verticals i encletxes, i ens porta a un 360º de dalt muntanya que no deixà cap racó per la indiferència.

La ruta és circular, s’inicia a s’Estret de Valldemossa, i pica per amunt en vertical gràcies a la ferrada des morro de sa Bombarda. Tot d’una de superar-la, just a la dreta, ens trobàrem amb una cornisa estreta que just a voltar-la ens durà a una roca llisa i també equipada. D’aquí trobàrem l’encletxa que ens va permetre ser un poquet més ocells per un dia.

Prosseguírem cap al morro de grimpada en grimpada cercant millor camí per fer-nos amb el cap d’amunt de sa Bombarda (la nostra ruta va cercar la verticalitat i per això just en arribar al contrafort pujàrem fora camí).

A partir d’aquí la ruta moderà l’esforç i la verticalitat per anar a cercar les covasses del penyal de na Roja que són abric d’ovelles, cabres i ases. Enfilàrem comellar amunt fins a l’aljub del coll des puig des Boixos i un darrer esforç ens va pujar a dalt del puig.

Emprendèrem la tornada per dins el bosc d’ullastres i alzines cercant la millor davallada cap al pas des Ganxo, per acabar tancant la volta a s’Estret.

Gaudírem d’un dia excepcional d’adrenalina, roca i bona gent de muntanya.

Primera feina ben feta!
Què petits que som!
el contrafort de sa Bombarda
ai paret paret!
Per aquí ens moguèrem
Ens veiem aviat !!!

Actors:

Marga Alomar, Tene, Jordi, Andreu, Ramón, Bea, Garrot, Xavier, Ester, Carmen i jo mateixa.