25-11-2023 Es Queixal de Tuent i es pas des Forat

Itinerari: Es Vergeret – GR 221 – coll de na Polla- es Queixal – coll de na Polla – pas des Forat – Torre des Forat – es Vergeret

Grau de dificultat🥾: Difícil, Nivell 5. (v. nivells de dificultat). Per davallar al Forat, si bé hi ha les piquetes que empraven els pescadors, es millor assegurar la passa fent ús de la corda per la qual cosa és necessari dur arnès, descensor, baga d’ancoratge i puny o tibloc.

Temps aproximat de l’activitat⌛ : 4 hores. Llargada 🚶‍♀️: 5 km.

Desnivell acumulat aproximat:🔼417 m. 🔽 396 m. Alçada màxima ⛰ 339 m.

Aquesta ruta transcorre per les contrades de sa Costera (Tuent).

Anàrem a cercar paisatges salvatges i inhòspits de la nostra serra de Tramuntana. La ruta és curta però intensa.

Començàrem i acabàrem amb camins de ferradura de la zona sa Costera.

Pujàrem fins al cim del Queixal de Tuent.

Les grimpades encara que segures, alguna serà exposada i ens demanà de posar el seny a la nostra progressió i assegurar amb una corda.

Després de fer-nos amb el Queixal, on ens teníem ganes d’alçar el vol, tornàrem per avall cap a la paret des coll de na Polla, per anar a cercar el “Corc” que amaga el pas des Forat.

Una vegada travessat el Forat arribarem fins al mar. Després de sonmiar que érem peixos, va tocar remuntar el forat fent ús del material de seguretat per evitar qualsevol ensurt. Un cop a dalt posàrem la passa al tirany que ens acostà a sa torre des Forat i que ens tornà al lloc de partida.

Un recorregut de la nostra Tramuntana que paga la pena l’esforç i que per la seva verticalitat i la conjunció de mar i roca no deixà indiferent a ningú.

Un grup d’escàndol

s’intueix la feina …
La verticalitat és manifesta

Actors: Andreu, Ana, Alomar, Miquel, Carmen, Manela, Tomàs, Antònia, Sebas, Martín, Curro, Lina, Patri, Rosa i jo mateixa, sa kabreta major.

Tot comença amb una primera passa