15-07-2023 Ses Pedreres de la Seu i al pas de s’Osca des Pi

Itinerari: Badia Blava – font de Pedra Fort – ses Pedreres de la Seu- pas de s’Osca des Pi – Badia Blava

Grau de dificultat🥾: Poc difícil, Nivell 5. (v. nivells de dificultat)

Temps aproximat de marxa efectiva⌛ : 4,5 hores. Llargada 🚶‍♀️: 5,5 km.

Desnivell acumulat aproximat:🔼350 m. 🔽 320 m. Alçada màxima ⛰ 150 m.

S’ha de nedar prop de 300 metres.

Aquesta ruta transcorre per les contrades de sa marina de Llucmajor.

Anàrem a “passejar” per aquesta costa de plena d’història i de secrets. Els blocs de roca que haurem de superàrem constantment, la verticalitat del pas de s’Osca des Pi i la necessitat d’haver de nedar a mitjan ruta feren d’aquesta ruta una excursió molt maca però exigent físicament.

La recompensa fou el festival de blau i roca que ens acompanyà tot el dia i que com sempre ens vestí les botes de somriures.

Des de Badia Blava davallàrem cap al mar. A partir d’aquí la ruta tornà exigent: just a baix del penya-segat i a l’aguait del mar, transitàrem per roques, estretes cornises i forats.

Passàrem per la font i frontal al cap la recorrèrem. Després continuàrem la festa fins a les Pedreres de la Seu d’on es va extreure marés per fer la Seu.

Ben aviat ja no ens fou possible continuar la ruta caminant i vàrem haver de tirar-nos al mar i nedar fins a arribar a l’alçada del pas que ens va permetre pujar pel penya-segat.

A partir d’aquí, tot es tornà vertiginós i el pas ens demanà posar molt de seny en la feina. Per pujar pel pas farem ús de les cordes fitxes, cables i escalons de roca que trobarem instal·lats.

Un cop a dalt tornàrem en un tres i no res al punt on havíem iniciat la jornada.

Una ruta de mar i pedra que de ben segur no va decebre ningú.

Tots voldríem un terrassa com aquesta …

ses Pedreres
la nedada!
La verticalitat és manifesta

Actors: Joan, Andreu, Marisa, Ana, Antònia, Maria, Martín, Patri, Miquel, Fernando, Rosa, Marga, Lina i jo mateixa, sa kabreta major.

Tot comença amb una primera passa