06-05-2023 Sa cova d’en Borges, puig de la Pinoa i puig des Munt de Blat

Itinerari: coll d’en Vela – el Caló – la Rojal- cova d’en Borges – puig de la Pinoa (267 m) – coll de la Paret – puig des Munt de Blat (159 m) – el Caló – coll d’en Vela

Grau de dificultat🥾: Mitjana, Nivell 3. (v. nivells de dificultat)

Temps aproximat de marxa efectiva⌛ : 4 hores. Llargada 🚶‍♀️: 7 km.

Desnivell acumulat aproximat:🔼591 m. 🔽 523 m. Alçada màxima ⛰ 267 m.

Aquesta ruta transcorre per les contrades de la península de Formentor.

Des del coll d’en Vela davallàrem fins al Caló per la torrentera, d’allà resseguírem la costa, més o manco a ran de mar, fins arribar a la cova d’en Borges. La seva entrada es ben bé “una finestra al mar”, ens endinsarem a la seva panxa per jugar a ser espeleòlegs per un dia!

Acabada l’exploració iniciàrem la pujada de la Pinoa per la torrentera que ve del roquissar de la Talaia d’Albercutx. Després el grup es va desfer en dos, uns anàrem pujant pel càrritx i d’altres s’atreviren a la grimpada (cosa que donà a la ruta un punt d’adrenalina ben interessant).

Així com anàrem agafant alçada les vistes són increïbles: Punta Avançada, cala Pi de la Posada (platja de Formentor), s’illa de Formentor, es Fumat, ses Orelles de s’Ase, el Pal, cap Pinar, i més enfora, la serra de Llevant, la serra de Tramuntana des d’una altra mirada… i molt més enfora Menorca.

Davallàrem de la Pinoa pel coll de la Paret per tombar cap al sud i dirigir-nos al puig des munt de Blat on tornàrem a allargar la vista per delectar-nos amb el paisatge .

Tornàrem al Caló on férem un merescut capfico🏊🏿 i d’allà torrentera per amunt fins a tancar el cercle.

El 360º de mar i terra que ens oferí la ruta de ben segur no va decebre ningú.

Tots voldríem una finestra com aquesta

els aprenents espeleòlegs
sa cova d’en Borges és una meravella
Iniciam la pujada
de tornada i cap al puig des Munt de Blat

Actors: Marisa, Carmen, Andreu, Lina, Poppys, Patri, Cristina, Kika, Marilén, Xiscu, Ana, Marga, Miquel, Alomar, Joan, Antònia, Rosa, Elisa, Victòria i jo mateixa, sa kabreta major.

Tot comença amb una primera passa