2022-05-07 Punta d’en Tomàs i morro del Pont

Itinerari: MA-2210 – punta d’en Tomàs – cova del Pouat (de sa Sirena)- racó d’en Xot – torrentera de cala en Gossalba – morro del Pont – MA-2210

Grau de dificultat🥾: Moderat, Nivell 4(v. nivells de dificultat).

Temps aproximat de marxa efectiva⌛ : 5,5 hores. Llargada 🚶‍♀️: 7,5 km.  Desnivell acumulat aproximat🔼 : 600 m. 🔽 300 m. Alçada màxima ⛰ 189 m.

Aquesta ruta transcorre per les contrades de Formentor.

Les torrenteres, el terreny esquerp, el roquissar i, les crestetes i passets inventats, feren d’aquesta ruta una excursió molt completa i especial que va demanar de posar esment en la feina. La recompensa fou el festival de blau i roca que ens acompanyà tot el dia i que com sempre ens vestí les botes de somriures.

Davallàrem des del mirador des Pla cap a la punta d’en Tomàs per damunt el roquissar amb meravelloses vistes de cala Figuera i el morro de Catalunya. Durant la davallada férem us de les mans en molts de trams del recorregut. Després passàrem per el racó d’en Xot i abans de retornar en forta pujada , anàrem a “escoltar el cant de les sirenes” a la cova des Pouat.

Un cop de nou al mirador, davallàrem per la torrentera de cala en Gossalba. En arribar a la cala posarem rumb SE per fer-nos amb el morro del Pont i ens acostàrem al seu “ull”, on els guaus! foren molts meravellats de l’acció dels elements sobre la pedra.

Tornàrem a la cala i desfèrem les nostres passes per tornar al punt on havíem iniciat la jornada.

Actors: Toni, Marga, Tene, Carmen, Martín, Teresa, Joan, Lina, Sebastià i sa Kabreta Grossa