Trekking al Balcans – Estiu 2025

ON ANAM?

LES MUNTANYES DE SHARR

Anirem a les regions més remotes de les terres Altes Orientals d’Àlbània per la ruta de l’Alt Scardus.

Deixarem la passa per camins construits al segle II aC pels romans, de qui en diuen que, en el seu transit per aquestes terres i davant els espectaculars colors del paisatge exclamaven bocabadats Scardus, scardus! (“colorit”).

En el nostre trekking posarem la bota per indrets ben autèntics, salvatges i poc transitats del Parc Natural de Korab-Koritnik, on es troba la muntanya de Korab (2.764 m), el cim més alt d’Albània i Macedònia del Nord, i la frontera natural entre aquests dos països.

TIRANA

Tiranë, és la capital d’Albània, un país on es viuen els inicis d’una incipient modernitat amb un desenvolupament molt lent.

En aquesta ciutat conviuen vestigis otomans, feixistes i soviètics amb una borla d’oci i color que fa obrir molt els ulls.

Té una herència cultural molt rica que fou desconeguda durant anys pel món. La seva història és convulsa i difícil, amb l’afegitó d’una etapa recent d’aïllament motivat per un negre règim que va sumir la població a una dissortada pobresa.

KUKES

Kukës, que guaita la muntanya de Gjallica (2.489 m), és una petita ciutat fronterera situada a la confluència dels rius Drin Blanc de Kosovo i Drin Negre de Macedònia del Nord. Aquesta ciutat va ser nominada al Premi Nobel per acollir i allotjar 450.000 refugiats kosovars el 1999.

Kukes. Réfugiés du Kosovo. (ICRC Audiovisual Archives)

QUAN PARTIM? !!!

SORTIDA 21/07/2025 Palma – Tirana TORNADA 28/07/2025 Tirana – Palma

QUÈ FAREM?

El trekking de l’alt Skardus a la seva vessant albanesa, és una veritable aventura muntanya d’aquelles de bota i passa, que ens endinsarà a la història, la cultura i la vida d’aquest indret perdut d’Europa.

Farem un trekking de 6 dies efectius de caminada d’aproximadament uns 93 km i amb uns desnivells acumulats de 5.725 m. de pujada i 6.425 m. de davallada.

La ruta, exigent en alguns dels seus trams, transcorre per antigues valls glacials. I des dels prats alpins vestits d’estiu, ens regalarà panorames imponents farcits de tots els cims que l’envolten.

Tindrem el plaer d’interactuar amb la gent de la zona en els seus allotjaments familiars, la qual cosa en donarà un coneixement proper sobre la seva vida quotidiana. La nit entre pastors, a l’alt de Grama, també serà golosa.

La caminada acabarà en els tranquils pobles de pedra de Dibra, amb una forta tradició i una història rica, tastarem les cireres dolces, les pomes i el millor Raki “aigua de foc”.

Iniciarem el trekking al poble Gorani de Shishtavec, i el nostre primer cim serà la muntanya de Kallabak (2.174 m). Coneixerem i dormirem al remot poble de Caje, l’assentament rural habitat més alt de la zona.

El segon dia caminarem cap al cor del Parc Natural Korab-Koritnik, forma part del Cinturó Verd dels Balcans. Passarem pel camp de Korabi, una depressió càrstica protegida pels infames búnquers que s’eleven del terra com esclata-sangs de formigó. La nostra destinació serà Radomire on pernoctarem 2 nits.

El dia següent serà la cirereta de pujar a la muntanya de Korab (2.764 m.).

Seguirem de nou la caminada cap a les terres altes seguint l’antiga ruta de les fronteres farcida d’episodis soviètics on els intrusos patien la mort o en cas de sort els treballs forçats, passarem també per la zona de Capi I Kuq que es troba a prop del llac Liqeni i Gramës . Aquesta nit ens esperaran els pastors al prat de les Dones (1.700 m.), encendrem foc i dormirem ben a pler.

El s’endemà seguirem la caminada cap al pas de Gramës (2.300 m.), des d’allà davallarem per pastures de muntanya fins al poble de Rabdisht on farem nit.

S’acosta la fi de la caminada i partirem en direcció als pobles de la comarca de Dibra: Zagrad, Cerjan i Bellobve, on podrem observar com aquests pobles, empedrats, antics i amb tanta història a l’esquena, es buiden de joves que cerquen oportunitats més enllà de les muntanyes i les tradicions.

I DESPRÉS !!!

Toca explorar, veure, ensumar, INTENTAR comprendre l’avui i l’ahir: TIRANA. Deixarem la muntanya en estat pur per omplir-nos els ulls d’història, tresors i realitats.

Els residents del món més famosos no són els éssers humans, són Kabretes!

On dormirem?

Durant el trekking dormirem a llocs senzills en establiments de famílies locals i també a cabanes de pastors. A Tirana pernoctarem a un hotel cèntric.

Dificultat del trekking: Moderat, bàsicament pels dies de ruta i el desnivell acumulat a assolir, així mateix és necessari està avesat a caminar per la muntanya i tenir forma física suficient per poder fer-ho de manera continuada durant tots els dies.

Què necessitau per fer aquest viatge?

Estar preparats per mirar, ensumar, sentir, escoltar, caminar damunt els núvols, descobrir, quedar estorats, superar-vos, tocar, riure, …, relaxar-vos, aprendre, viure, donar, parlar, gaudir, fer amics, compartir… Viure la natura respectant-la com es mereix!

Inscripció

Correu electrònic a kabretesmallorca@gmail.com tot indicant nom i llinatges, còpia DNI, i emplenant les dades del formulari del link abans del 15 de maig Places limitades!!!.

Per fer efectiva la reserva de plaça s’ha de fer un ingrés de 200 € al compte corrent KABRETA (en rebre el correu d’inscripció se us farà arribar el núm. de compte).

Dades a tenir en compte per aquest viatge:
. PLACES LIMITADES
PREU 1.350 €
Aquest preu és orientatiu i és podrà veure modificat, a l’alça o a la baixa, en virtut del número de participats i la cotització dels vols. En el darrer càrrec es farà la liquidació del diferencial que s’hagi produït.

Inclou: Passatges, guia de mitja muntanya, guia local, animals de càrrega, permisos dels parc, trasllats interiors, allotjament, pensió completa durant tot el viatge llevat del darrer dia a Tirana.
No Inclou: Menjades fora de les esmentades.

Material individual imprescindible pel trekking:

  • Tallavents, roba tèrmica, transpirable i còmoda, pantalons curts i llargs d’estiu i calcetins de muntanya, plomes o primaloft, botes de muntanya, guants, braga i gorro, gorra, polaines, roba d’aigua.
  • Ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis.
  • Motxilla de muntanya d’un dia adequada a l’activitat (30 litres de capacitat) i funda impermeable.
  • Bossa per entregar als animals de càrrega màxim 15 kg.
  • Frontal o llanterna.
  • Sac de dormir (no és indispensable, només recomanable per si en dormir a la cabana de pastors volem estar més confortables).
  • Farmaciola personal.

Llicència de muntanya per Europa o assegurança de muntanya.

Tot comença amb una primera passa !

01-05-2025 Ullada a Pareis des de l’infern

Punt de trobada 1 – Ocimax, aparcament MediaMark a les 8:00 hores. Punt de Trobada 2 – Inca, aparcament davant Eroski a les 8:00 hores. Punt de Trobada 3 – Aqüeducte Escorca a les 8:45 hores

Itinerari: MA-2141- Cova de sa Campana, morret que guaita a Pareis – Clot de l’Infern – MA-2141

Grau de dificultat: Difícil, Nivell 5 (v. nivells de dificultat).

Temps aproximat de marxa efectiva : 9 hores. Llargada: 5 km.

Desnivells acumulats aproximat: 🔼 511 m. 🔽 503 m. Alçada màxima 552 m

Inscripció

Correu electrònic a kabretesmallorca@gmail.com tot indicant, nom i llinatges, lloc de trobada i número de mòbil del/s participant/s, abans de dimecres 30 d’abril de 2025

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és logo_kabreta_floreta.png

Tot comença amb una primera passa!

Aquesta ruta transcorre per les contrades d’Escorca

Anirem a cercar uns dels terrenys més inhòspits de la nostra Tramuntana i jugarem entre cingleres, roquissars i dolines.

La ruta és variada, complicada i pràcticament sempre fora camí, crestejarem, grimparem i farem ús de mans i peus durant tot el recorregut.

Transitarem per les parets que formen part de la muntanya a la vessant de la cova de sa Campana. Després de passar-li per davant la boca continuarem com si ens volguèssim tirar de cap al torrent de Pareis fins a trobar la bona passa que ens pujarà, després d’una bona grimpada, al primer clot.

A partir d’aquí el terreny encara es fa més complicat per la vegetació i les dolines que haurem de superar.

El nostre objectiu serà arribar a superar la cresteta que ens durà al segon clot, de passa més fàcil perquè existeix un tirany entre la vegetació que ve des del Nus de sa Corbata. Un cop acabat el tirany crestejarem cap a l’oest fins a arribar al punt que enllaça amb el camí que haurem fet de bon matí.

Els paisatges oberts cap al mar, Pareis, sa Calobra, ses Farines, el puig Major, que formen un 360º d’escàndol, i l’adrenalina de jugar constantment amb la roca de ben segur no ens decebran.

 Què no podeu oblidar?

  • Menjar i beure per tot el recorregut: es recomanen al manco 2,5 litres d’aigua i menjar ric en sucres que ens aporti energia i sigui de bona digestió.
  • Sabates o botes de muntanya que us subjectin adequadament els turmells.
  • Roba impermeable per si ens sorprèn la pluja.
  • Guants per transitar per la roca i el càrritx
  • Ulleres de sol, capell o gorra, crema solar.
  • Frontal o llanterna.
  • Llicència federativa de muntanya, mínim B. Si no teniu llicència ni n’esteu en tràmit, per acompanyar-nos us heu de fer una assegurança temporal d’excursionisme https://fbmweb.com/index.php/asseguranca-temporal/

I també us aconsellem: fruits secs, begudes isotòniques, farmaciola personal, mocador de coll, brúixola i mapa de la zona.

 Què no és permès?

  • Avançar-se al guia i abandonar la ruta marcada.
  • Deixar brossa a la muntanya.
  • Fer malbé el camins i transitats.
  • Maltractar la fauna i la flora.

22-03-2025 Crestejada Pedruixella

Itinerari: Mortitx- coll de l’Era – avenc – puig de ca’n Massot (634 m) – serreta oest – Mortitx.

Grau de dificultat🥾: Difícil, Nivell 5. (v. nivells de dificultat).

Temps aproximat de l’activitat⌛ : 6 hores. Llargada 🚶‍♀️:8 km.

Desnivell acumulat aproximat:🔼395 m. 🔽 382 m. Alçada màxima ⛰ 634 m.

Aquesta ruta transcorre per ses contrades d’Escorca.

Anàrem a cercar paisatges al cor d’aquesta serra entre les valls de Mortitx, Ariant i d’en Marc i jugàrem entre cingleres, roquissars i dolines. La ruta és variada i pràcticament sempre fora camí, crestejàrem, grimpàrem i férem ús de mans i peus en moltes parts del recorregut.

Pujàrem fins al puig de ca’n Massot inventat un pas de pujada i un de davallada que resultaren d’allò més divertit.

Després anàrem a cercar la visió de la possessió d’Ariant que fou el punt de referencia per començar la crestejada de tornada.

A partir d’aquí haguérem d’anar ben vius perquè ens agafa una bona pluja amb un vent de mil dimonis… la cresteta dóna s’esquena a la Malé i la seguírem fins a la davallada que ens dugué al pla que ve del pas des Garrover.

Els paisatges oberts cap al mar, Ariant, Ternelles, Pollença i Alcúdia, Fartàritx, el Massanella, el puig Major, que formen un 360º d’escàndol, i l’adrenalina de jugar constantment amb la roca de ben segur no varen decebre a ningú.

puig de ca’n Massot

Comença la primavera!!!

Actors: Tene, Patri, Guillem, Miquel, Antònia, Eva, Sart, Tomás, Maria, Xisco, Andreu, Arcos, Jesús, Fabi, Tià, Franco, Monika, Alomar i jo mateixa, sa kabreta major.

Tot comença amb una primera passa

22-02-2025 Cresta del Morro de Cúber, pas de sa Romana, pas des Boc

Itinerari: font des Noguer – coll de sa coma des Ases – morro de Cúber (951 m) – pas de sa Romana – cova des torrent de Cúber – pas Llis – pas des Boc – pas nou del torrent de sa Coma – GR 221- font des Noguer.

Grau de dificultat🥾: Difícil, Nivell 5. (v. nivells de dificultat).

Temps aproximat de l’activitat⌛ : 9 hores. Llargada 🚶‍♀️:18,5 km.

Desnivell acumulat aproximat:🔼1.238 m. 🔽 1.248 m. Alçada màxima ⛰ 951 m. Es necessita dur una corda de 20m per assegurar el darrer pas.

Aquesta ruta transcorre per ses contrades d’Escorca.

Anàrem a cercar paisatges al cor de la serra de Tramuntana, jugàrem amb la cresta del penya-segats des Morro de Cúber, passàrem pel llit d’Almadrà, férem el cuc a la galeria de la cova del torrent de Cúber i ens regalarem quatre passos de muntanya, sa Romana, es Llis, es Boc i l’innominat pas nou del torrent de sa Coma .

Per fer la cresta del morro de Cúber jugàrem a cercar passos i passets per anar aconseguint els nostres objectius.

Després davallàrem cap al torrent d’Almadrà i transitàrem pel seu llit per arribar a la cova. Férem una pujada fora camí per anar a cercar el GR i després de davallar una bona rossaguera anàrem a cercar el pas des Boc amb la vista ben oberta al torrent.

Un cop aconseguit l’objectiu ens permetérem davallàrem cap al torrent i ens permetérem inventar un pas ben divertit per sortir-ne.

La tornada la férem per la ruta clàssica del GR221 que dur a la coma dels Ases.que puja fins a s’Atalaia i davalla fins a s’ermita.

Els paisatges oberts cap a Cúber,Gorg Blau, Pareis, Alcadena i el Castell d’Alaró, i l’adrenalina de transitar i jugar amb la roca de ben segur no varen decebre a ningú.

Actors: Tene, Patri, Guillem, Miquel, Carmen, Ana, Sart, Rosa, Maria, Sergio, Andreu, Joan Biel, Jesús, Xesca, Gsinda, i jo mateixa, sa kabreta major.

Tot comença amb una primera passa

17-04-2025 Les muntanyes del país Basc (Pasqua)

Dates: del 17-04-205 al 21-04-2025.

Les MUNTANYES D’EUSKADI són l’enllaç entre la Serralada Cantàbrica i els Pirineus.

Viatge de muntanya que en permetrà posar la passa al parc nacional d’Urkiola, la serra d’Aralar i la llanada d’Araba. Cada espai natural té la seva personalitat pròpia, habitants i costums singulars i una flora i fauna canviant que aporta una riquesa inigualable.

Durant aquest trekking pujarem a 4 de les muntanyes més emblemàtiques del País Basc: Anboto, Aitxuri, Aizkorri, Txindoki i Gorbeia, caminarem entre boscos de faigs centenaris i espectaculars praderies i com no pot ser d’altra manera, cercarem la millor passa Kabreta fora dels circuits tradicionals.

Tindrem com a base d’operacions el poble de Oñati i des d’allà farem rutes que ens posaran la passa destra per ascendir els cims.

Anboto, al parc natural d’Urkiola, Biscaia, és una de les muntanyes més rellevants d’Euskal Herria, no sols per la seva importància geogràfica, sinó també per la seva importància cultural. Altitud de 1.331 m.

L’Aitxuri, que en basc significa “llum blanca” i l’Aizkorri pertanyen al parc natural d’Aizkorri Aratz a Guipúscoa. Altitud de 1.551 m i 1.528 m.

Gorbeia, és el cim més alt del massís muntanyenc del mateix nom, es troba a cavall entre les províncies d’Àraba i Biscaia. El seu cim és coronat des de 1899 per una creu metàl·lica. Altitud de 1.482m.

El Txindoki (Lanurrari), conegut com el “Cervino basc” a la serra d’Aralar de Guipúscoa. Altitud de 1.346 m. D’aquesta muntanya es diu que és la llar de Mari, deesa del l’olim basc, segons l’estació de l’any se la podia veure amb el carro de foc fent passejades cap a l’Aizcorri.

Zumaia, anirem a jugar amb la plenamar i la baixamar.

Ens mesclarem amb els Potokkas!

Exigència física: Necessitam gaudir de una bona condició física i un hàbit suficient en rutes de mitja muntanya.

Dificultat tècnica: Les rutes, en alguns dels seus trams, transcorren per terrenys irregulars i sense camí definit. També haurem de fer ús de la grimpada i algunes passes ens faran pujar l’adrenalina.

Itinerari:

  • 17-04-2025 Viatge Palma – aeroport de Loiu – Larraitz🛫🚘
    • 🐐 Ruta circular Gorbeia 15,5 km Desnivell 🔼🔽900 m
    • 🚘Larraitz – Oñati
  • 18-04-2025 Oñati – Tunel san Adrián – Oñati 🚘
    • 🐐 Ruta circular Aitxuri i Azkorri 10,5 km Desnivell 🔼🔽907 m
  • 19-04-2025 Oñati – Mendiola (cantera d’Etxarte) – Oñati 🚘
    • 🐐 Ruta circular Anboto, cresta de d’Elgoin Distància 14 km Desnivell 🔼🔽1.127 m
  • 20-04-2025 Oñati – Larraitz – Oñati. 🚘
    • 🐐 Circular Txindoki i 5 cims d’Aralar 14,3 km Desnivell 🔼🔽1.300 m
  • 21-04-2025 Oñati – Zumaia – Aeroport de Loiu – Palma🚘🛫
    • 🐐 Circular Fliysch i penya-segats de Zumaia Distància 10 km Desnivell 🔼🔽300 m

Inscripció

Correu electrònic a kabretesmallorca@gmail.com tot indicant nom i llinatges i número de mòbil del/s participant/s, abans del 1 de març.

Dades a tenir en compte per aquest viatge:
. PLACES LIMITADES
PREU 540€
Aquest preu és orientatiu i és podrà veure modificat, a l’alça o a la baixa, en virtut de la cotització del transport i del número de participants.

Perquè la inscripció tingui efectes s’ha de fer un primer ingrés de 250€.

El següent i darrer ingrés es farà com a màxim el 15 d’abril i es liquidarà la part restant del cost del viatge.

Inclou: Passatges amb maleta facturada, trasllats interiors, hotel, berenar.
No Inclou: Benzina, i resta de menjades fora de les esmentades

Material individual imprescindible:
Tallavents, roba d´abric, roba tèrmica, transpirable i còmoda, pantalons llargs i calcetins de muntanya, plomes, botes de muntanya, guants d’hivern, braga i gorro. Polaines. Roba d’aigua i funda impermeable per a la motxilla. Bastons.
Ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis. Motxilla de muntanya adequada 30-35 litres de capacitat. Frontal o llanterna. Farmaciola personal.

⚠️En condicions hivernals: grampons, bastons amb roseta grossa i piolet.

Llicència de muntanya o assegurança de muntanya.

Tot comença amb una primera passa !

24-01-2025 Cova de ses dues boques

Itinerari: Valldemossa – Corral des Bous – na Torta (727) – pas des Marge Robust- Cova de ses dues Boques – pas de son Moragues – Pla de na Cero – torrent del Lli (primeres aigües) – Valldemossa

Grau de dificultat🥾: Difícil, Nivell 3. (v. nivells de dificultat).

Temps aproximat de l’activitat⌛ : 3 hores. Llargada 🚶‍♀️: 7,1 km.

Desnivell acumulat aproximat:🔼681 m. 🔽 683 m. Alçada màxima ⛰ 779 m.

Aquesta ruta transcorre per ses contrades de Valldemossa.

Férem una ruta tranquil·la que ens dugué a transitar camins senderistes fins que ens desviàrem per cercar la davallada que ens acostà a un balcó natural al mig del penya-segat.

Començàrem a Valldemossa i agafàrem camins de ferradura i tiranys arreglats que ens dugueren fins na Torta.

Davallàrem el penya-segat per fer-nos amb la cova de les dues Boques.

La tornada la férem pel conegut pas de son Moragues.

Els paisatges oberts cap al mar i la visió de na Foradada i el seu entorn de ben segur no varen decebre a ningú.

Actors: Tene, Patri, Maria José, Mauro, Maria, Carmen, Mia, Andreu, Joan Biel, Tomeu, Cati, Pere, Manresa, José Vicente, Alomar, Albert, Sergio, Antònia, Manela, Fran, Fabi, Mónica, Maria, Calvo, Popis, Pedro, Begonya, Xavi, Emilio, Sebastià, Cati Bestard i jo mateixa, sa kabreta major.

Tot comença amb una primera passa

21-12-2024 Castellot d’en Coll i passos de son Nebot

Itinerari: s’Aqüeducte – Castellot d’en Coll (833 m) – broll des Frontó -pas de ses Coves – pas de son Nebot – coll des Romaní – font Bona- torrent des Pixarell -s’Aqüeducte.

Grau de dificultat🥾: Difícil, Nivell 5. (v. nivells de dificultat).

Temps aproximat de l’activitat⌛ : 7 hores. Llargada 🚶‍♀️: 8,5 km.

Desnivell acumulat aproximat:🔼752 m. 🔽 900 m. Alçada màxima ⛰ 1.010 m.

Aquesta ruta transcorre per ses contrades d’Escorca

Anàrem a cercar paisatges salvatges i inhòspits de les muntanyes i penya-segats des Castellot i de son Nebot. La ruta és intensa i férem ús de la grimpada amb majúscules.

Començam a l’aqüeducte i torçam cap a l’oest per cercar un pas innominat que ens durà cap a la pressa del Gorg Blau.

Primer ens encamellàrem a n’es Castellot d’en Coll i després grimpàrem pels roquissars des Frontó de sa Mola i es puig de son Nebot.

La tornada la férem pel conegut pas de son Nebot i el torrent dels Pixadells.

Els paisatges oberts cap a Pareis i l’adrenalina de transitar per les parets i roquissars de la zona en llocs ben solitaris de ben segur no varen decebre a ningú.

Actors: Tene, Patri, Maria José, Mauro, Maria, Carmen, Mia, Sart, Ana, Alomar, Albert, Sergio, Antònia i jo mateixa, sa kabreta major.

Tot comença amb una primera passa

05-2025 Hivernal Pirineus i grimpades per les agulles de Montserrat

Dates: a confirmar

Viatge de muntanya que combina dues activitats ben distintes: activitat hivernal a la Vall de Boí (Lleida) i excursions per les Agulles de Montserrat.

Tindrem una base d’operacions a cada zona, una al poblet de muntanya de Erill la Vall i l’altra a Monistrol de Montserrat.

Al Pirineu de Lleida combinarem les rutes a peu i amb raquetes, amb ascensions que ens demanaran també de fer ús d’altre material hivernal. Tot dependrà de la quantitat de neu.

El Bony de la Redona (2.626 m.), en assolir el cim, les vistes ens posaran als ulls tot l’entorn de la zona i també entre d’altres l’Aneto i Monte Perdido.

Punta alta de Comalesbienes 3.014 m.), perfecte mirador del massís dels Besiberris, el circ de Colieto i la pica d’Estats. Activitat combinada de raquetes (segons l’acumulació de neu) i grampons i piolet (depenent dels pendents i del possible gel)

El dia que ens acomiadarem dels Pirineus aprofitarem per posar el Romànic als nostres ulls i a la vegada també per estirar les cames abans de partir cap a Montserrat . Farem una ruta de Erill la Vall fins a Barruera, seguint el camí de ferradura que feia servir la gent de fa 70 anys quan encara a la Vall no hi havia carreteres.

Travessa d’Agulles y Frares Encantats es una gran clàssica de Montserrat, permet recórrer gran part de l’entorn per passos equipats regalant-nos adrenalina i també un paisatge de somni.

Camí equipat de la Canal del Moro (K4) i canal d’Avellaners

Grau de dificultat: Moderat, Nivell 5 (v. nivells de dificultat).

Exigència física: Necessitam gaudir de una bona condició física i un hàbit suficient en rutes de mitja i alta muntanya.

Dificultat tècnica: Les rutes, en alguns dels seus trams, transcorren per terrenys irregulars i sense camí definit. També haurem de fer ús de la grimpada.

En el moment d’haver de progressar amb neu haurem de fer ús dels material necessaris per aquesta superfície.

Per fer les rutes de Montserrat es recomana dur material de fortuna o arnès lleuger i casc.

Itinerari:

  • 30-04-2025 Viatge Palma – Barcelona – Erill la Vall 🛫🚘
  • 01-05-2025 Bony de la Rodona🐐 8 km Desnivell 🔼🔽940 m
  • 02-05-2025 Punta Alta de Comalesbienes 🐐 Distància 15 km Desnivell 🔼🔽1.460 m
  • 03-05-2025 Ruta Romànic. 🐐 8 km 🚘 sortida cap a Monistrol de Montserrat
  • 04-05-2025 Travessa d’Agulles i Frares🐐 Distància 7 km Desnivell 🔼🔽880 m
  • 05-05-2025 Canal des Moro 🐐 5 km 🚘 Tornada cap a Palma🛫

Inscripció

Correu electrònic a kabretesmallorca@gmail.com indicant: nom i llinatges, número de dni, data de caducitat, data de naixement, localitat de residència i número de mòbil del/s participant/s. Adjuntar també còpia de l’ingrés.

Dades a tenir en compte per aquest viatge:
. PLACES LIMITADES
PREU 560 €
Aquest preu és orientatiu i és podrà veure modificat, a l’alça o a la baixa, en virtut de la cotització del transport i del número de participants.

Perquè la inscripció tingui efectes s’ha de fer un primer ingrés de 250 € al compte que s’indicarà després de fer la inscripció.

El següent i darrer ingrés es farà seguint les instruccions del grup de whatsapp que s’ha creat a l’efecte.

Inclou: Passatges , trasllats interiors, hotel Erill la Vall (Pensió completa), hotel de Monistrol de Montserrat (només pernocta).
No Inclou: Benzina, i resta de menjades fora de les esmentades

Material individual imprescindible:
Tallavents, roba d´abric, roba tèrmica, transpirable i còmoda, pantalons llargs i calcetins de muntanya, plomes, botes de muntanya, guants d’hivern, braga i gorro. Polaines. Roba d’aigua i funda impermeable per a la motxilla.
Ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis. Motxilla de muntanya adequada 30-35 litres de capacitat. Frontal o llanterna. Farmaciola personal.

⚠️Raquetes de neu, Grampons, bastons i piolet. Arnés lleuger o material de fortuna.

Llicència de muntanya o assegurança de muntanya.

Tot comença amb una primera passa !

09-11-2024 sa paret de s’Esquena des Porrassar i la cresteta des puig des Boc

Itinerari: Ermita de la Victòria – coll des Pedregaret – torrent de s’esquena des Porrassar – paret de s’esquena des Porrassar – puig des Boc (343 m) – coll de s’Engolidor – sa Talaia d’Alcúdia (446 m) – pla de sa Talaia – Ermita de la Victòria

Grau de dificultat🥾: Difícil, Nivell 5. (v. nivells de dificultat).

Temps aproximat de l’activitat⌛ : 5 hores. Llargada 🚶‍♀️: 7,2 km.

Desnivell acumulat aproximat:🔼752 m. 🔽 744 m. Alçada màxima ⛰ 449 m.

Aquesta ruta transcorre per ses contrades dÁlcúdia.

Anàrem a cercar paisatges salvatges i inhòspits de les muntanyes i penya-segats d’Alcúdia. La ruta, sobretot en el tram de pujada, és intensa i férem ús de la grimpada amb majúscules.

Començàrem a l’ermita de la Victòria, pel camí que s’empra per pujar a excursions clàssiques de la contrada.

Davallàrem seguint la torrentera fins ben a ran del penya-segats que guaiten el mar, i desafiàrem la davallada fins arribar vora mar. Aquí ens giràrem en rodó per encarar l’esquena des Porrassar en tota la seva magnitud.

Un cop aconseguit l’objectiu ens permetérem fer les crestetes que ens havien de dur fins al puig des Boc.

La tornada la férem per la ruta clàssica que puja fins a s’Atalaia i davalla fins a s’ermita.

Els paisatges oberts cap el mar i l’adrenalina de transitar per les parets i roquissars de la zona en llocs ben solitaris de ben segur no varen decebre a ningú.

La paret que ens espera desafiant

Actors: Tene, Patri, Lina, Miquel, Carmen, Mia, Sart, Alomar, Albert, Tene i jo mateixa, sa kabreta major.

Tot comença amb una primera passa

31-10-2024 Un pont de muntanyes a Lleó

Per Tots Sants, mentre d’altres anaven de Halloween’s, morts i cementiris, nosaltres posàrem la passa a les serralades de Lleó per gaudir dels seus gegants.

Els seus paisatges farcits de cims que superen els 2000 m., la tranquil·litat dels seus pobles, la sensació de viatjar al passat, i la seva gastronomia autòctona no ens varen decebre gens.

El primer dia anàrem a la Peña Ubiña (2.507 m), al parc natural de Babia i Luna. Aquesta és la muntanya més emblemàtica de Lleó i una de les més altes de la serralada cantàbrica. Crestes i boires ens acompanyaren tot el dia.

El sendemà va tocar pujar Las Tres Marías, les reines del Alto Bernesga, per conquerir-les crestajàrem per 4 muntanyes que guaiten la vall d’Arbas, Pico Palero (1.883 m), María de enmedio (1.913 m), María de los Corros (1.964 m) i la Peña Esquina (1.951 m).

El tercer dia fou el dia de la tardor en majúscules, el bosc de Boyariza va posar la tardor al nostres peus, farcit de fagedes i líquens. Per afegitó férem part de la ruta per dins el barranc. Per sortir-ne ens encamallarem a la serra per pujar al Pico de la Silla (1.818 m).

Per acabar el viatge férem una caminada al Lago del Valle, al valle de Somiedo (Astúries), lloc de somni que té el seu origen a un antic glaciar i ens donà una visió ample farcida de valls i serralades.

Grau de dificultat🥾: Difícil, Nivell 5 (v. nivells de dificultat).

En definitiva, “som Kabretes o què som? !!

Actors:

Alomar, Patri, Bea, Antònia Amengual, Marilén, Antònia Alarcón, Eva i jo mateixa, sa Kabreta Grossa

Kabretes serioses

Un gaudi amb molts de Guaus!!!

Tot comença amb una primera passa